NYHET - HÅLLBARHET, MÖBLER, SPECIALINREDNINGAR & NÄTVERK & MÖTESPLATSER

TMF på Stockholm Furniture Fair 2024: Cirkulär installation och samtal på scen

Under 2024 års upplaga av Stockholm Furniture Fair samarbetar Trä- och Möbelföretagen, TMF, och mässan med designstudion Färg & Blanche och skapar designbaren The Yellow Thread. Installationen togs fram av Färg & Blanche för Sveriges EU-ordförandeskap i Bryssel och visas nu på ett nytt sätt som en av mässans två nysatsningar på mötesplatser för affärer och branschutbyte. Det cirkulära temat går även igen i ett av de samtal TMF arrangerar på mässan.

1 februari 2024
Färg & Blanches karaktäristiska gula bågar i installationen The Yellow Thread.
Foto: Färg & Blanche

Installationen The Yellow Thread skapades av Färg & Blanche som en gestaltning av rådsbyggnaderna i Bryssel för det svenska ordförandeskapet i EU på uppdrag av Svenska Institutet.

Nu vidareutvecklar designduon sitt ursprungliga koncept på uppdrag av TMF och Stockholm Furniture Fair till en drygt 500 kvm stor installation, som i denna tappning består av en bar och en rymlig scen för mässans seminarieprogram. Baren flankeras av iögonfallande gula bågar som ramar in utrymmet, där innovation möter hantverk, tradition och hållbarhet.

Designbaren är bland annat inredd med möbler och inredning från TMF:s medlemsföretag - designade och producerade utifrån en cirkulär ansats. Det handlar om golv från Tarkett och möbler från Gemla, Johanson Design respektive Mitab.

– Vi är oerhört stolta över att ha initierat denna utställning där flera resultat av våra medlemsföretags cirkulära affärsmodeller knyts samman i Färg & Blanches installation. Vi hoppas att ytan i designbaren Yellow Thread inspirerar till samtal, insikter och – inte minst – leder till affärer för våra medlemsföretag, säger TMF:s vd David Johnsson.

Sandra Furtenbach, projektledare för TMF:s aktiviteter på Stockholm Furniture Fair 2024, utvecklar:

– I stället för en traditionell mässmonter har vi i år valt att sätta fokus på den fysiska mötesplatsen där vi synliggör svensk möbel- och inredningsindustri och där samtal både arrangeras och uppstår. Här kommer mässan att hålla sitt dagliga scenprogram och på torsdagen arrangerar TMF ett panelsamtal om cirkulär design- och affärsutveckling.

8/2 TALK: Cirkulär design i möbelindustrin – från linjär tillverkning till cirkulära affärsmodeller
Gäster på scenen är bland andra Cecilia Sebesta, vd på Edsbyn, Benny Hermansson, vd på Gemla, Thibault d´Ortoli, hållbarhetschef Norden på Tarkett samt Cecilia Ask Engström, chef för Bransch & näringspolitik på TMF.
NÄR? 8 februari kl 15-16.
VAR? Designbaren The Yellow Thread, A-hallen.

Stockholm Furniture Fair äger rum den 6-10 februari på Stockholmsmässan, parallellt med Stockholm Design Week (5-11 februari).

Läs mer på:
>> tmf.se/tmf-sff-2024

>> stockholmfurniturefair.se
>> stockholmdesignweek.com