Pension och försäkringar

Penna
Foto: Pixabay

Medlemskapet i TMF innebär att företaget ger sina anställda bra och trygga förmåner genom de kollektivavtalade försäkringarna.

Företaget har en skyldighet att teckna försäkringar och pensioner för arbetare samt tjänstemän. Om man dröjer med att rapportera in uppgifter om sina anställda till FORA respektive Collectum kommer företaget senare att få betala retroaktiva premier. Det kan då röra sig om avsevärda belopp. Kontrollera därför med Fora respektive Collectum att ni har anmält alla medarbetare på rätt sätt.

Kollektivavtalade försäkringar

Genom de kollektivavtalade försäkringarna ger du som arbetsgivare dina anställda extra förmåner som ger trygghet och stöd vid följande händelser:

  • Sjukdom
  • Arbetsskada
  • Föräldraledighet
  • Dödsfall
  • Arbetsbrist
  • Ålderspension

Mer information

För mer information om respektive del av de kollektivavtalade försäkringarna, besök Svenskt Näringslivs Försäkringsinformation, finfa.se, eller kontakta Finfas arbetsgivarservice på 010-455 38 00 alternativt info@finfa.se.

Observera att när det gäller föräldralön, utfyllnad när medarbetaren är föräldraledig så är det en försäkringslösning gällande medarbetare som omfattas av Träindustriavtalet eller Stoppindustriavtalet. Detta administreras av FORA. Däremot är det när det gäller tjänstemän en kollektivavtalsreglerad förmån i Tjänstemannaavtalet som innebär att arbetsgivaren betalar särskild föräldralön, se gällande reglering i Tjänstemannaavtalet.

Deltidspensionspremie (DTP)

TMF har, utöver ovanstående försäkringar,  tecknat avtal med de fackliga motparterna om särskild deltidspensionspremie, DTP. 

Läs mer om medlemsförsäkring

Arbetsgivarjouren
Öppettider: 08.30-16.30 (okt-april) med lunchstängt 12:00-13:00
Paragraf

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in