NYHET - NÄTVERK & MÖTESPLATSER

Milanomässan Salone del Mobile uppskjuten till 2021

2020 års upplaga av Salone del Mobile I Milano, världens största designmässa, har blivit uppskjuten. Mässan kommer nu att arrangeras den 13-18 april 2021. Beslutet fattades av styrelsen för Salone del Mobile mot bakgrund av den pågående globala coronapandemin. Varje år deltar ett 20-tal av TMF:s medlemsföretag i Milano – antingen med egna utställningar/montrar eller via aktiviteter i staden.

2 april 2020
Milano
Foto: Pressbild

- Situationen som ledde till den ursprungliga flytten från april till juni, det som vi tillkännagav den 25 februari, har nu fundamentalt förändrats. Även om vi hade för avsikt att hålla fast vid juni-datumet, och att låta vår årliga mässa äga rum som planerat, så har vi ställts inför oförutsedda omständigheter och framtida osäkerheter som gör att vi får ställa in årets Salone, säger mässan i en presskommentar.

Upplagan 2021, tillika 60-årsjubileum för Salone del Mobile, kommer därmed att bli ett speciellt evenemang för hela design- och inredningsindustrin. För första gången någonsin kommer alla vartannatårs-utställningar att hållas samtidigt; Salone Internazionale del Mobile, the International Furnishing Accessories Exhibition, Workplace3.0, S.Project och SaloneSatellite. Detta innebär att EuroCucina, Technology For the Kitchen och den internationella badrumsutställningen även kommer att äga rum nästa år, tillsammans med Euroluce, som redan var planerad till 2021.