NYHET - NÄTVERK & MÖTESPLATSER

Nordbygg flyttas till 26–29 april 2022

I förra veckan rapporterade Stockholmsmässan att man tvingas ställa in två av vårens största evenemang – Formex och Stockholm Furniture & Light Fair, som skulle gått av stapeln i januari respektive februari. Nu står det även klart att Nordbygg, som skulle pågått 20–23 april 2021, flyttas fram till 26–29 april 2022.

5 november 2020
daloc
Foto: TMF

Nordbygg är norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige, Skandinavien, Baltikum och övriga Europa. De senaste åren har Nordbyggs internationella profil stärkts, antalet utländska besökare fördubblats och andelen utländska utställare ökat stadigt.

Sedan regeringen tog beslutet om att förbjuda större allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har Nordbyggs projektteam arbetat intensivt för att möjliggöra ett säkert genomförande av mässan. Samtidigt har Stockholmsmässan fört ett idogt lobbyingarbete för att kunna öppna upp under säkra förhållanden. Men på grund av det rådande läget i Sverige och omvärlden i dag finns inte förutsättningarna för ett genomförande av Nordbygg i april 2021. Därför har beslut fattats, i samråd med branschen, att flytta nästa genomförande av Nordbygg till den 26–29 april 2022, det vill säga nästa ordinarie genomförandesäsong och år.

– Vi hade aldrig kunnat ana att pandemin skulle dra ut på tiden så pass som den gjort. Nordbygg är vår största och mest internationellt präglade mässa och alla inblandade behöver därför extra lång förberedelsetid inför genomförandet. Det är därför viktigt att vi nu i god tid ger alla inblandade besked om förutsättningarna kring ett genomförande av mässan. Den sammantagna nulägesbilden i Sverige och internationellt talar sitt tydliga språk och det bästa vi kan göra är tyvärr att ställa in mässan ytterligare en gång och hoppas på ett säkert och framgångsrikt genomförande 2022 istället, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg.

Källa: Pressmeddelande