NYHET - MÄSSA, KÖK & BAD, MÖBLER & NÄTVERK & MÖTESPLATSER

Nya satsningar på Stockholm Furniture Fair 2024

Stockholm Furniture Fair kickstartar designåret 2024 med flera nyheter – en ny arena för unga progressiva designvarumärken och designbarer i samarbete med nordiska kreatörer. TMF:s branschchef hoppas på ökade satsningar för företagens affärsmöjligheter.

3 juli 2023
Stockholm Furniture Fair
Foto: Martin Brusewitz

— Många av våra medlemsföretag ser mässan som en viktig kanal för att göra affärer. Vi har stora förhoppningar om goda förutsättningar för detta även framåt, säger Cecilia Ask Engström, chef för branschfrågor på TMF.

Stockholm Furniture Fair introducerar en ny arena för unga progressiva designvarumärken i februari 2024. Initiativet är en del av ett flertal större satsningar som ämnar lyfta det som gör mässan till en unik plattform i Europa – här samlas flera hundra varumärken som ligger i framkant när det kommer till både hållbarhet och innovationer för att visa upp nyheter på en gemensam plats.

– Vi är den bästa plattformen för affärer i Skandinavien, och för oss är det viktigt att vara med och driva branschen framåt, säger Hanna Nova Beatrice, projektchef för Stockholm Furniture Fair.

I Hall B kommer man att möta nya, unga designföretag vilka tidigare inte ställt ut på mässan, som Gustaf Westman som har sin all möbelproduktion i Sverige men främst exporterar internationellt. Här finns också Greenhouse, vilken är mässans plattform för morgondagens formgivare och designskolor, utställningen Ung Svensk Form, samt Prototypa, ett dedikerat område för workshops med fokus på innovativa material i samarbete med designstudion Form Us With Love. Designbaren i Hall B görs av en experimentell svensk designstudio och blir en iögonfallande och helt cirkulär mötesplats.

I de övriga två hallarna visas ledande varumärken inom design för offentlig miljö. En rad återkommande utställare, som Lintex, Edsbyn, String, Lammhults och Vestre, men även nya företag som finska Vaarnii och koreanska Wekino With, finns bland dem som medverkar.

– Mässan är oerhört viktig. Det handlar om att mötas, samarbeta, diskutera och presentera ofta komplexa projekt på en plats där hela branschen kan engagera sig. Vi behöver den för att lyfta brännande frågor och diskussioner som för designindustrin i rätt riktning, säger Hanna Nova Beatrice.

Nästa års Guest of Honour presenteras i september, tillsammans med temat för 2024, gästutställningar och seminarier, där seminarieprogrammet görs i samarbete med tre olika internationella medieplattformar.

På Stockholm Furniture Fair 2023 ställde 478 möbelföretag ut, och mässan tog emot 27 000 besök från hela världen. Stockholm Furniture Fair 2024 kommer att äga rum 6-10 februari 2024.