NYHET - NÄTVERK & MÖTESPLATSER

Massproductions, Stolab, Totebo och Blå Station prisades på årets Möbelriksdag

Trästaden Växjö – utsedd av EU-kommissionen till Europas grönaste stad – samlade under två dagar, 5-6 mars, möbelbranschen för årets upplaga av Möbelriksdagen. Förutom gästande HKH prins Carl Philip och ett digert antal föreläsare, arrangerades besök hos Lammhults och Abstracta samt Ikeas designmuseum i Älmhult dag 2. Dessutom prisades Massproductions (bilden), Stolab, Totebo och Blå Station för framgångsrikt företagande.

9 mars 2020
pris
Foto: TMF

BILDEN: Årets Designpersonligheter – Magnus Elebäck och Chris Martin, Massproductions, med Anna Rosenqvist, vd på Interior Cluster Sweden. /FOTO: Möbelriksdagen.

Kan svensk design och svenska möbler skapa ökad sysselsättning? Det var frågan när möbelbranschen samlades för Möbelriksdagen den 5-6 mars i Växjö där HKH prins Carl Philip medverkade under stora delar av dag 1. Huvudtemat för Möbelriksdagen 2020 var "Design, möbler och framtid" med huvudtalaren Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som gav Ikeas syn på branschens strukturomvandling och framtida tillväxt. I programmet fanns även intressanta seminarier inom branschområden som småländskt ledarskap, cirkularitet, framtidens arbetsplats samt internationalisering och Nirvan Richter, arkitekt och grundare av Norrgavel, höll ett uppskattat föredrag. Från TMF:s håll medverkade vd David Johnsson samt hållbarhetschef Robin Ljungar där David lyfte TMF exportens betydelse för möbelindustrin och regionens företag.

Under kvällen arrangerades den årliga branschmiddagen och pris delades ut till:

Årets arbetsplats – Stolab
Årets underleverantör – Totebo
Årets Exportstrategi – Blå Station
Årets Designpersonlighet – Magnus Elebäck och Chris Martin, Massproductions
Årets Hederspriser – Kurt Tingdal och Lars Bülow

Möbelriksdagen arrangeras av Interior Cluster Sweden (ICS), tillsammans med lokala arrangörer och partners - däribland TMF. Målgruppen är företagsledare inom möbel- och inredningsbranschen, andra som har ett intresse i branschen, beslutsfattare och studenter.
2021 års Möbelriksdag går av stapeln i Vaggeryds Kommun.