NYHET - NYHETER

”Jag är övertygad om att det alltid finns något nytt att lära”

Man brukar tala om behovet av livslångt lärande där även en expert på kompetensfrågor ständigt behöver fylla på sina kunskaper och erfarenheter. Det är något som Henrik Smedmark, ansvar kompetensförsörjning, gärna skriver under på. Med sin långa erfarenhet inom trä- och möbelindustrin tillhör Henrik dessutom en av de verkliga veteranerna på TMF.

8 juni 2023
Foto: Juliana Fälldin

Berätta liter mer om din bakgrund.

– Jag studerade på Uppsala universitet och har en examen i ekonomi. Efter studierna jobbade jag några år på Motormännens Riksförbund och 1996 började jag på TMF:s föregångare SNIRI, Snickerifabrikernas Riksförbund. Från 2007 har det varit kompetensfrågor som gäller till hundra procent för min del.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är roligt att få vara en del av TMF:s arbete med kompetensförsörjning som undan för undan förbättras. Jag slutar aldrig imponeras av medlemsföretagens genomtänkta strategier och sätt att hitta nischer och konkurrenskraftiga produkter. Rekryteringsbehoven är stora framöver och fler behöver veta vilka attraktiva jobb som finns här. Den som satsar på ett yrke i den här branschen har en ljus framtid, och den kunskapen vill jag förmedla.

Och – vem är Henrik Smedmark om du skulle beskriva dig själv?

– Jag är Uppsalabo sedan många år tillbaka. För ett par år sedan började jag tävla i styrkelyft, vilket har blivit ett stort intresse. Jag har två SM-silver i veteranklassen i prissamlingen och på EM har jag nått en femte- respektive sjätteplacering.

Kontakta Henrik Smedmark
Ansvarig kompetensförsörjning