NYHET - NYHETER

Inblick – TMF:s satsning på branschberättande

Välkommen till lanseringen av Inblick, TMF:s kanalneutrala berättande om den träförädlande industrin – människorna och företagen i och bakom, och de bransch- och näringspolitiska utmaningar som påverkar på både kort och lång sikt.

6 september 2023
Elitförnsters vd Jonas Hernborg och skyddsombudet Kalle Bogar.
4. För Jonas Hernborg, vd, och Kalle Bogar var det viktigt att ge de 120 varslade medarbetarna besked så tidigt som möjligt. Många har redan hittat ny sysselsättning. Foto: OTW

Här lyfter vi allt från inspirerande berättelser om företag med historiska anor som står för framtidens innovativa lösningar, till medlemsnytta i form av ny kunskap och nya verktyg för att utveckla den hållbara affären. Det blir porträtt och intervjuer med personer som ligger i framkant och analyser och nedslag i de frågor som präglar branschen, både på kort och lång sikt.
Innehållet kommer att synas i samtliga TMF:s kanaler men finns samlade på tmf.se/inblick under tre teman: Kunskap, Inspiration och Opinion.

- Vi har valt att gå vidare med det bästa ur vårt magasinsformat som lades ned före sommaren, människorna och företagen bakom industrin – med målet att väcka engagemang, informera och inspirera. Hos våra branscher ryms allt från tradition och innovation till hantverk och utmanande design., säger Cecilia Uhler, innehållsredaktör som länge arbetat med tidningen Trä & Möbelforum och nu är med och utvecklar det nya innehållet.

Hon försäkrar att ingredienserna är densamma, även om pappret försvunnit.

- Vi talar om en av Sveriges äldsta, mest framgångsrika och betydelsefulla industrier, med en hög andel inhemsk produktion och några av Sveriges mest kända varumärken. Företag som ligger i framkant vad det gäller hållbar affärsutveckling. Nu satsar vi på att nå ut till en bredare målgrupp med hjälp av alla våra digitala kanaler, fortsätter Cecilia Uhler

Men det handlar inte bara om branscherna inom TMF, även de politiska förslag och beslut som påverkar TMF:s medlemsföretag här och nu och vad som väntar runt hörnet är ett viktigt bevakningsområde.  

- Beslutsfattare på alla nivåer påverkar våra medlemmars vardag och vi har sedan en tid satsat på att växla upp vår näringspolitiska närvaro, både i maktens korridorer och i den offentliga debatten. Det kommer såklart även att prägla vårt berättande, säger Alexandra Hernadi, kommunikationschef på TMF.

Här kan du ta del av det nya innehållet:
Inblick - tmf.se
Instagram
LinkedIn
Twitter - numera X

Du hittar även senaste nytt om Inblick via TMF:s nyhetsbrev (länk till prenumeration via tmf.se)

Mycket läsnöje!