NYHET - NYHETER

“Jag vill medverka till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen”

I maj 2022 tillträdde Simon Imner rollen som näringspolitisk expert på TMF. Som trähusägare själv har han helhjärtat anammat TMF:s argument i den bostadspolitiska debatten – sju av tio svenskar vill helst bo i småhus: ”Du får så mycket mer för pengarna genom att satsa på den här formen av boende”, säger Simon.

6 april 2023
Simon Imner
Foto: Juliana Fälldin

Berätta lite mer om din bakgrund.  

– Jag läste samhällsplanering på Stockholms universitet och blev en riktig nörd inom området unga på bostadsmarknaden. Det fanns och finns fortfarande en åldersdiskriminering av unga. Systemen är inte tillräckligt flexibla, vilket gör det jättesvårt för många att hitta en bostad. På beställning av Sveriges Byggindustrier skrev jag därför min kandidatuppsats om detta högaktuella ämne. Efter examen gick jag vidare till SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, och därefter jobbade jag med bostadsekonomiska analyser på konsultföretaget Tyréns.  

Vad är det roligaste med ditt jobb som näringspolitisk expert?  

– Den är en samordnande roll där jag bland annat ska stötta organisationens specialister och medverka till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen, vilket är viktigt men också roligt. Jag har under mitt yrkesliv rört mig i gränslandet mellan näringsliv, politik och offentlig sektor, vilket gett mig en bra grund att stå på. När tjänsten som näringspolitisk expert på TMF annonserades ut kändes det lite som att pusselbitarna föll på plats.   

Och – vad gör Simon Imner när han inte jobbar med näringspolitik?  

– Jag spelar gärna gitarr och piano och det jag kan har jag lärt mig framför datorn. Nu försöker jag också introducera vår dotter i musikens värld. Det tycker jag är viktigt. Musiken har varit viktig för mig under hela min studietid. Då ägnade jag dagarna åt samhällsplanering och kvällarna och ibland nätterna åt att spela på olika popklubbar med banden Verious och Alvaret. Det var extremt roligt.  

Kontakta Simon Imner
Näringspolitisk expert