NYHET - NYHETER

”Möbelindustrin är dynamisk och kollegial. När man väl börjat jobba i branschen vill man inte lämna den”

Möbelbranschen drivs av passionerade företagare med fantastiska ambitioner – det är det som gör att projektledare Linda Löf trivs på jobbet. Sedan sju år tillbaka har Linda arbetat med branschutveckling inom möbelindustrin och har tillsammans med medlemsföretagen krokat arm för att driva utvecklingen framåt och hitta områden där TMF kan göra skillnad. Fylla på med energi gör Linda gärna i skidspåret.

18 april 2023
Linda Löf - pressbild
Foto: Juliana Fälldin

Berätta lite mer om din bakgrund.

– Den röda tråden är affärsutveckling och projektledning som genomsyrar hela min karriär. Jag började på Business Sweden där jag hjälpte företag från många olika branscher som ville etablera sig på den norska marknaden. Därefter var jag med och startade upp ett svenskt företag i Norge som anställd, och har även jobbat några år med strategifrågor i järnvägsbranschen. Jag hade inte arbetat i möbelbranschen innan jag började på TMF, men nu när man har hamnat i den så vill man inte lämna.

 Vad gör du på TMF?

– Jag är projektledare för branschutveckling för möbelindustrin. Det innebär att jag jobbar i projekt av olika slag, alla i syfte att på något sätt förenkla verkligheten för möbelindustrin och stärka företagens konkurrenskraft. Sedan ett par år tillbaka har vi till exempel startat i gång en exportsatsning där vi bland annat har ett exportnätverk där företagen samlas och diskuterar gemensamma utmaningar och lösningar. Andra projekt som jag jobbar med fokuserar på offentlig upphandling, immaterialrätt, mässor mm. Jag arbetar med en styrgrupp med medlemsföretag där jag får löpande inspel på vad som är viktigt i branschen och kan stämma av att vi gör rätt saker.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det absolut roligaste är att få träffa så många härliga och inspirerande företag. Möbelindustrin drivs av passionerade företagare som har fantastiska ambitioner. Man bryr sig om vad man producerar, vem som gör det och på vilket sätt. Man har en fin tanke rakt igenom. Det är också roligt att få möjlighet att jobba för en hel industri, det är väldigt stimulerande. Man måste vara lyhörd för omvärlden och vaksam på att förutsättningarna ständigt förändras. Det gör att vi jobbar med olika projekt från år till år, vilket gör att det här jobbet kan vara roligt länge.

 Och – vem är Linda Löf om du får beskriva dig själv?

– Jag är uppvuxen i Gävle och är en vinterperson som gärna hänger på fjället och åker skidor, både utför och på längden. Mina barn, min familj och mina vänner vill jag vara med så mycket det bara går. Och för att tanka lite extra energi tycker jag om att hålla på med praktiska saker. Det har jag ärvt från mina far- och morföräldrar som höll på mycket med hantverk av olika slag. Det skulle jag gärna göra ännu mer av.

Kontakta Linda Löf
Projektledare branschutveckling - möbler