NYHET - CORONAINFORMATION

Omställningsstödet förstärks för små företag

Med anledning av de hårdare restriktioner som införts har regeringen valt att förstärka omställningsstödet. Företag som tappat stor del av sin omsättning ska under perioderna november-december och januari-februari kunna få upp till 90 procent av sina fasta kostnader ersatta. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

13 januari 2021
Omställningsstöd även i mars och april
Foto: LG Collection

För att kunna ta del av den högre ersättningsnivån ska ett företag inte ha fler än 50 anställda och inte ha en balansomslutning eller omsättning som överstiger cirka 100 miljoner kronor per år. För större företag gäller sedan tidigare möjlighet till omsättningsstöd på upp till 70 procent.

Läs mer om omställningsstöden och vad som gäller.