Medarbetarporträtt
”Oförutsägbarheten är en del av charmen med det här jobbet”
Någon detaljplanering inför varje arbetsdag är en omöjlighet för regionären och förhandlaren Ambjörn Wahlberg, och det ser han enbart som en fördel. Med över 20 år hos Trä- och Möbelföretagen kanske man kan tro att Ambjörn har hört och sett allt. Riktigt så är det inte – frågorna fortsätter överraska och spänningen lever kvar.
Läs hela intervjun med Ambjörn Wahlberg
Åsa Samuelsson
Medarbetarporträtt
”Att arbeta med arbetsmiljön är en konkurrensfördel som ofta förbättrar både produktivitet och kvalitet för företagen”
I rollen som arbetsmiljöexpert vill Åsa Samuelsson vara en förebild för medlemsföretagen inom arbetsmiljöområdet. Med mångårig erfarenhet, en stor spridning av arbetsmiljöfrågor i bagaget och med en positiv inställning stöttar Åsa företagen i frågor som rör trivsel, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen.
Läs hela intervjun med Åsa Samuelsson
Gustaf Edgren
Medarbetarporträtt
”Bostadsfrågan är en grundförutsättning för ett väl fungerande samhälle”
Med ett stort engagemang och beslutsamhet arbetar Gustaf Edgren för att täppa igen kunskapsluckan som finns på bostadsområdet. Som projektledare på TMF sedan tio år tillbaka har han fört många förtroliga samtal med politiker och stadsplanerare för att lyfta frågan om ett ökat småhusbyggande. Laddar batterierna gör Gustaf på golfbanan.
Läs hela intervjun med Gustaf Edgren
Simon Imner
Medarbetarporträtt
“Jag vill medverka till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen”
I maj 2022 tillträdde Simon Imner rollen som näringspolitisk expert på TMF. Som trähusägare själv har han helhjärtat anammat TMF:s argument i den bostadspolitiska debatten – sju av tio svenskar vill helst bo i småhus: ”Du får så mycket mer för pengarna genom att satsa på den här formen av boende”, säger Simon.
Läs hela intervjun med Simon Imner
Linda Löf - pressbild
Medarbetarporträtt
”Möbelindustrin är dynamisk och kollegial. När man väl börjat jobba i branschen vill man inte lämna den”
Möbelbranschen drivs av passionerade företagare med fantastiska ambitioner – det är det som gör att projektledare Linda Löf trivs på jobbet. Sedan sju år tillbaka har Linda arbetat med branschutveckling inom möbelindustrin och har tillsammans med medlemsföretagen krokat arm för att driva utvecklingen framåt och hitta områden där TMF kan göra skillnad. Fylla på med energi gör Linda gärna i skidspåret.
Läs hela intervjun med Linda Löf
Robin Ljungar
Medarbetarporträtt
”Hållbarhet är en viktig konkurrensfördel för trä- och möbelindustrin”
Utbildad civilingenjör, före detta limspecialist, och numera hållbarhetschef på TMF – Robin Ljungar har mångsidig erfarenhet och stor kunskap i bagaget. Nu är han redo att leda trä- och möbelföretagen mot ett klimatneutralt Sverige. Laddar batterierna gör Robin i löpspåret eller på Gotland tillsammans med familjen.
Läs hela intervjun med Robin Ljungar
Therese Forsmark
Medarbetarporträtt
”Det är berikande att vara bryggan mellan branschgrupperna och spindeln i nätet på kontoret”
Bredden i branschen, variationen i uppdraget och inspirationen från företagen är det roligaste med Therese Forsmarks jobb. Som projektkoordinator på Trä- och Möbelföretagen fungerar Therese som bryggan mellan branschgrupperna. Arbetsuppgifterna varierar och fokusområdena sträcker sig från hållbarhet till kompetensförsörjning. Utanför jobbet står träningen högt i kurs för tidigare gymnasten Therese.
Läs hela intervjun med Therese Forsmark
Maria Wigbäck
Medarbetarporträtt
”Gemensamma ramverk ger företag och medarbetare en självklar trygghet”
I rollen som företagsrådgivare i Växjö kommer Maria Wigbäck i kontakt med många olika företag. Frågorna spänner över olika områden och relationerna som skapas är spännande och berikande. Maria har en passion för människor och uppskattar ordning och reda, därför föll sig personaljuridik rätt naturligt. Utanför jobbet är det yoga och långa skogspromenader med labradoren som gäller.
Läs hela intervjun med Maria Wigbäck
Medarbetarporträtt
”Jag är övertygad om att det alltid finns något nytt att lära”
Man brukar tala om behovet av livslångt lärande där även en expert på kompetensfrågor ständigt behöver fylla på sina kunskaper och erfarenheter. Det är något som Henrik Smedmark, ansvar kompetensförsörjning, gärna skriver under på. Med sin långa erfarenhet inom trä- och möbelindustrin tillhör Henrik dessutom en av de verkliga veteranerna på TMF.
Läs hela intervjun med Henrik Smedmark
Martina Hallgren
Medarbetarporträtt
”Jag arbetar för att skapa förutsättningar för företagen att jobba hållbart”
Som projektledare för bygginredning på TMF har Martina Hallgren ett alldeles speciellt ansvar för dörrtillverkare, lika många fönstertillverkare, trappföretag och trägolvföretag. Att företagen ofta är konkurrenter brukar inte vara något större problem – det viktiga är att driva branschneutrala frågor som är viktiga för alla, menar Martina.
Läs hela intervjun med Martina Hallgren
Mikaela Pietrzak
Medarbetarporträtt
”Jag ser mig själv som en kommunikatör som kan lite av varje”
Kommunikatörsrollen är som klippt och skuren för Mikaela Pietrzak som drivs av nyfikenhet och ständig omväxling. Oavsett om det handlar om webbutveckling, ungdomskommunikation eller innehållsskapande till sociala medier är viljan att lära sig något nytt alltid närvarande. Hemma är det sönerna och musikintresset som står i centrum.
Läs hela intervjun med Mikaela Pietrzak
Medarbetarporträtt
”Det är i dialog med företagen som man kan göra nytta”
Förhandlaren Christina Villa värnar relationer, både privat och i sin yrkesroll. Som förhandlare är det inte bara arbetsrätten som man ska ha koll på, utan även relationen till medlemsföretagen och de fackliga motparterna är viktig att förvalta. Efter närmare tio år på TMF kan Christina konstatera att den ena dagen aldrig är den andra lik och att det är just bredden, branschen och den ständiga utvecklingen som gör förhandlarjobbet spännande.
Läs hela intervjun med Christina Villa
Linda Lagerström
Medarbetarporträtt
”Min målsättning är att det ska vara lätt att göra rätt”
Hållbarhetsspecialisten Linda Lagerström drivs av att underlätta för medlemsföretagen i det föränderliga landskapet av nya marknadskrav och lagar. Målet är att öka kunskapen och engagemanget och få fler att komma i gång med sitt hållbarhetsarbete – för det behövs gemensamma krafttag. Fyller på med energi gör Linda i trädgården omringad av vackra passionsblommor och Eros Ramazzotti i hörlurarna.
Läs hela intervjun med Linda Lagerström
Jakob Andren
Medarbetarporträtt
”I min roll får jag bra insyn i hela marknaden”
Marknadsanalytikern Jakob Andrén ansvarar för siffror och statistik – för samtliga av TMF:s branschgrupper. Genom noggranna sammanställningar och djupgående analyser fångar Jakob upp trender och tendenser och håller koll på upp- och nedgångar som på olika sätt påverkar medlemsföretagen. Utanför jobbet är det resor och träning som står på agendan.
Läs hela intervjun med Jakob Andrén