NYHET

”Oförutsägbarheten är en del av charmen med det här jobbet”

Någon detaljplanering inför varje arbetsdag är en omöjlighet för regionären och förhandlaren Ambjörn Wahlberg, och det ser han enbart som en fördel. Med över 20 år hos Trä- och Möbelföretagen kanske man kan tro att Ambjörn har hört och sett allt. Riktigt så är det inte – frågorna fortsätter överraska och spänningen lever kvar.

30 mars 2023
Foto: Juliana Fälldin

Berätta lite mer om din bakgrund.  

– Jag började jobba på TMF 2002. Det har visserligen blivit två kortare avbrott för andra jobb, först som chefsjurist på Föreningen Svensk Elitfotboll och sedan som arbetsrättsjurist på energibolaget E.ON, men jag kom tillbaka till TMF och ansvarar numera för Skåne och Halland. Jag är utbildad på Lunds universitet med inriktning mot statsvetenskap och nationalekonomi och jag har även arbetat i domstol och på advokatbyrå.  

Vad är det roligaste med ditt jobb?  

– Jag gillar oförutsägbarheten. På morgonen vet jag sällan vad som kommer hända under dagen. Ett telefonsamtal eller ett mejl från ett medlemsföretag kan styra vad jag ska göra. Det blir en del av charmen med det här jobbet. Det händer ofta att det dyker upp en helt ny fråga, men det är det som är så spännande. Det är ett vittomfattande område vi har att göra med. Det som bland annat är så fantastiskt med mitt jobb är att få vara ute på företagen, titta på deras produktion och på deras produkter.  

Vad är det viktigaste för dig i din roll?  

– Att leverera god och snabb service. Jag vill att våra medlemsföretag ska få valuta för pengarna. Det gäller att ställa de rätta frågorna och försöka hitta ett så bra svar som möjligt, många gånger krävs det att man borrar djupt för att få till bästa lösningen. Dessutom slår jag gärna ett slag för all den kompetens som finns inom organisationen. Jag brukar säga att om företaget inför ett möte förväntar sig att bli bjudna på ett Big Mac & Co så ska de lämna med känslan av att ha ätit en avsmakningsmeny på Frantzéns.  

Och – vem är Ambjörn Wahlberg om du får beskriva dig själv?  

– Jag är född och uppvuxen i Landskrona och i dag bor jag i Limhamn tillsammans med mina två tonårsdöttrar. Idrott är ett stort fritidsintresse, framför allt fotboll. Mitt favoritlag är så klart Malmö FF. Laddar batterierna gör jag på Sibbarps kallbadhus. Stillheten och havet betyder mycket för mig.  

Kontakta Ambjörn Wahlberg
Företagsrådgivare, jur.kand./regionansvarig Malmö