NYHET - SPECIALINREDNINGAR

Nyinstiftad styrgrupp inom TMF specialinredning blir en starkare röst för branschen

I samband med TMF:s årsmöte den 3 maj instiftades en styrgrupp för specialinredningsföretagen, som kommer träffas regelbundet för att diskutera och besluta om riktlinjer i branschrelaterade frågor, och – inte minst – utgöra en stark röst för branschen: ”Övriga medlemsföretag måste veta och förstå hur bra och viktiga våra specialinredningsmöten är”, säger Eive Nilsson, snickerichef på FO Peterson AB och ny ordförande för styrgruppen.

10 maj 2023
Båtinredning
Foto: Hallberg-Rassy, båtinredning

Specialinredningsgruppen inom TMF omfattar över 100 medlemsföretag med ett brett produktregister, såsom inredningar till butiker, restauranger, sjukhus och andra offentliga miljöer men även privata miljöer som båtar, husvagnar och hem. Specialinredning är unika inredningar till specifika projekt. Nätverksgruppen startade 2019 där några av grundpelarna var erfarenhetsutbyte, samverkan och framtidsfokus – och självklart med fokus på specialinredning.

– Det känns verkligen roligt och angeläget att vi nu har en styrgrupp för specialinredning, och att vi tillsammans kan ta ett starkare grepp om inredningsföretagens branschgemensamma, konkurrensneutrala frågor. Tillsammans utvecklar vi förutsättningarna och synligheten för specialinredningsbranschen, säger Sandra Furtenbach, projektledare Bransch & näringspolitik - möbler och inredning på TMF.

TMF:s specialinredningsgrupp kommer att träffas 2–3 gånger per år – med kompletterande digitala styrgruppsmöten – för att diskutera frågor som hållbarhet, näringspolitik offentlig upphandling, design- och inredningsarkitektfokus samt material och bearbetning. 

Den nyinstiftade styrgruppen består av: 

  • Eive Nilsson, snickerichef F O Peterson AB
  • Peter Forsell, vd L.E Svensson snickeri AB
  • Katarina Nilsson, försäljningschef C&D Snickeri AB
  • Ulf Söderlund, vd Enably Sävar AB
  • Morgan Grahn, R&D Manager Pelly Group

Arbetet leds av Sandra Furtenbach, projektledare Branschutveckling & näringspolitik TMF – möbler & inredning.

Andra styrgrupper inom TMF

I samband med TMF:s årsmöte hölls flera branschgruppsårsmöten – utöver specialinredning – och här kan du se uppdaterade styrgrupper:

Dörrar & Fönster 
Kök & Bad-gruppen
Möbelstyrgruppen
Trähusgruppen