NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Götenehus villa Tunhem - vinnare av Årets småhus 2022

Kvalitet, symmetri och tidlöshet kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus som delades ut på Gar-Bos digitala event Småhusdagen 2022 den 24 maj. Vinnare blev villa Tunhem från Götenehus. Det är fjärde året i rad som Gar-Bo utsett Årets småhus och TMF:s vd David Johnsson är ordförande i juryn.

25 maj 2022
Götenehus villa Tunhem
Foto: Götenehus

Vinnarhuset finns vid sjön Ören utanför Gränna och är en tvåplansvilla på 187 kvadratmeter. Huset har ritats av SAR/MSA Johan Danielsson och Börje Lundqvist. Hela processen har skett under ledning av Götenehus.

Juryns motivering till vinnaren: 
"Med genomtänkta materialval och lokala hantverkare har man lyckats skapa ett hållbart hus med herrgårdskänsla, inspirerat av den gamla tidens byggtradition. Utöver att huset ligger vackert placerat i sin omgivning finns det en symmetri i huset där ljusinsläppen tagits till vara på ett inbjudande sätt, och där varje kvadratmeter är nyttjad i en flexibel planlösning. Det är ett hus byggt för livet."

Så här säger Götenehus om vinsten:

– Vi är mycket glada och stolta över att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då just kvalitet, som är temat för årets event och tävling, tillsammans med trygghet och nytänkande är Götenehus kärnvärden. Dessa bildar gemensamt vår filosofi – Inbyggd omtanke. Den inbyggda omtanken har funnits med som en röd tråd genom hela husprocessen. Från designen och känslan i huset till den genomtänkta planlösningen, kvaliteten i alla materialval och själva konstruktionen, säger Fredrik Arvidson, affärsområdeschef Villor och fritidshus på Götenehus AB.

För juryn som utser Årets småhus har det - i likhet med tidigare år - varit en utmaning med juryarbetet på grund av många fina bidrag. Villa Tunhem från Götenehus hade dessutom extra stor konkurrens av tävlingens två andra finalister, Villa Sidius – Gladö i Huddinge (Fiskarhedenvillan) och Villa Nyman/Ekström i Vellinge (Rörvikshus).

– I år har vi haft ett extra fokus på kvalitet i vår bedömning. Utöver de delar som redan nämnts är det tydligt att kunden i det här fallet har fått precis vad den vill ha. En hög kundnöjdhet är verkligen ett tecken på kvalitet, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.

Mer om Årets Småhus