NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Gemla, Blå Station och Nola nominerade i möbelkategorin i Swedish Design Awards 2023

I år firar Design S – Swedish Design Awards, 40 år som Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hyllar det absolut bästa inom den komplexa designdomänen. Under onsdagen, den 12 april, offentliggjordes de nominerade bidragen. I möbelkategorin är TMF-företagen Gemla, Blå Station och Nola med och tävlar om den prestigefyllda utmärkelsen.

12 april 2023
Swedish Design Awards 2023
Foto: Creative Commons, Swedish Design Awards

– Jag är så glad att Gemla, Blå Station och Nola får den uppmärksamhet de förtjänar. De är alla lysande exempel på att det lönar sig att fokusera på god design, hållbarhet och innovation. Vem som än vinner i möbelkategorin i år får vi anledning att fira – eftersom alla nominerade är medlemmar i TMF, säger Linda Löf, projektledare för möbelindustrin på TMF.

Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare och producenter som arbetar med design och form i bred bemärkelse. Vinnarna utses av en branschbaserad jury och presenteras och firas med prisutdelning i kulturhuset Väven i Umeå den 31 maj.

Årets Design S-statyett är designad av Doberman och producerad av RISE i samarbete med Raffaele Errichiello och Arkitekthögskolan vid Umeå universitet.

Nedan är de nominerade i möbelkategorin:

Gemla Open – Gemla

Max – Blå Station

Viaduct – Nola

Samtliga nominerade i Design S 2023 hittar du via följande länk