NYHET - LAS

Regeringen har lagt fram LAS- och omställningsproposition

Arbetet med att reformera arbetsrätten och förutsättningarna för svenska arbetsmarknad fortsätter. I förra veckan kom den proposition som ska ligga till grund för förändringarna. LAS-förslaget ska röstas igenom i riksdagen den 8 juni.

23 mars 2022
Regeringen har lagt fram LAS- och omställningsproposition
Foto: TMF

TMF har tidigare informerat övergripande om vilka förändringar som avses, se länkblock till höger.
Regeringens sammanfattning om propositionen och propositionen i sin helhet går att läsa här.

TMF kommer med ytterligare information under våren.

FAKTA: Uppgörelsen om LAS (lagen om anställningsskydd), som nu planeras bli lag, bygger på avtal mellan parterna på arbetsmarknaden, Svenskt Näringsliv samt tjänstemannakartellen PTK och LO. Alla LO-förbund har inte tackat ja till uppgörelsen - bland TMF:s motparter är det endast GS-facket som inte anslutit sig till överenskommelsen. Senaste fackförbund att ansluta var Pappers (se nyhetslänk).