NYHET - LAS

Pappers ansluter till LAS-avtalet

LO-förbundet Pappers och Industriarbetsgivarna har träffat avtal om LAS-överenskommelsen, meddelar organisationerna. ”Det är bra för både oss som arbetsgivare och för de anställda”, säger Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna i en presskommentar.

14 mars 2022
Avtal
Foto: Mostphotos

Principöverenskommelsen om LAS har tecknats av Svenskt Näringsliv, PTK och LO. Avtalet innebär att den svenska arbetsrätten kommer att reformeras.

– Avtalet rustar både för företagen och anställda att möta framtida utmaningar på arbetsmarknaden och i den internationella konkurrensen. Att vi och Pappers här gör samma analys stärker såklart partsmodellen inom branschen, inom industrin och på arbetsmarknaden i stort, säger Per Widolf.

– Som läget är nu, när förändringen i lag kommer bli verklighet, är Pappers inställning att vara med och påverka, säger Pontus Georgsson, förbundsordförande för Pappers, i ett pressmeddelande.

Förändringarna i arbetsrätten kommer att träda i kraft i och med halvårsskiftet i år. Bland annat innebär de att turordningsreglerna blir enklare och att arbetsgivare får ett utökat ansvar för kompetensutveckling.