NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

BoKlok och BraHus har Sveriges nöjdaste bostadskunder

När Prognoscentret presenterade årets mätning av kundnöjdhet för bostadsutvecklare och småhusproducenter den 11 februari fick BoKlok och BraHus utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2021” i respektive kategori. För BoKlok var det fjärde gången på sex år de nådde förstaplatsen för bostadsutvecklare.

14 februari 2022
BoKlok och BraHus har Sveriges nöjdaste bostadskunder
Foto: TMF

Så här kommenterar Emelie Ekelund, sälj- och marknadschef på BoKlok Sverige:

"Här på BoKlok är vi otroligt stolta över att för fjärde gången vinna förstapriset. Särskilt roligt är det att vi ligger i topp bland annat i kategorin prisvärdhet och bostadskvalitet – det visar att det går att kombinera två parametrar som ofta ses som varandras motsatser. Den kombinationen, tillsammans med toppbetyg även för informationsmaterial samt alla våra engagerade medarbetare är framgångsreceptet som gör att vi återigen får den här utmärkelsen.
Vi arbetar målmedvetet och med kundens bästa för ögonen, för att skapa hållbara hem för de många människorna."

Även BraHus lyfter fram en framgångsrik och långsiktig process med kundfokus.

– Det känns fantastiskt roligt för hela BraHus-teamet att än en gång få utmärkelsen som ett kvitto på att det vi gör är bra. Vi är ett personligt och familjärt företag och jag tror att många kunder känner detta, säger vd:n Kristina Hedlund, vd, i en presskommentar.

Under de senaste åren har varumärket BraHus utvecklats med flera olika husserier med bibehållen tyngdpunkt på tradition, kvalitet och den nära kundkontakten.

– Att köpa och bygga ett nytt hus är kanske den största affären många gör i sitt liv. Det är också en lång process med många beslut. Då är det viktigt att den resan känns trygg och det är betydelsefullt att ha en bra kundrelation och ett gott samarbete hela vägen. Vi vill finnas där som stöd och inspiration under resans gång. Vi ser fram emot att få fortsätta följa fler kunder på deras husresa och samtidigt skapa unika hem tillsammans, fortsätter Kristina Hedlund.

Pressmeddelande: Besqab, BoKlok och Peab har 2021 års nöjdaste kunder
Pressmeddeland: BraHus är småhusleverantören med nöjdast kunder 2021

Vinnare och topplaceringar 2021

Nöjdast kunder 2021 – Bostadsutvecklare
1. Besqab, BoKlok, Peab (NKI 79)*
*andra- och tredjeplatsen uteblev med anledning av att tre företag placerat sig i topp.

Topp-3: Nöjdast kunder 2021 – Småhusleverantörer
1. Bra Hus (NKI 80)
2. Eksjöhus (NKI 76)
3. Älvsbyhus (NKI 74)

Bästa projekt samt topplacerade projekt 2021
1. Brf Hamnutsikten, Peab (NKI 91)
2. Bara Backar, Götenehus (NKI 89)
3. Guldpennan, Riksbyggen (NKI 88)
4. Sälgen, BoKlok (NKI 87)
Brf Äppelrosen, Peab (NKI 87)

Fakta om undersökningen: Prognoscentrets NKI-undersökning bygger på totalt cirka 13 000 svar från köpare av nyproducerade bostäder och småhus under 2021. Undersökningen omfattar cirka 65 företag. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex. NKI är en sammanvägning av tre frågor som besvaras på en tio-gradig skala. Resultatet omräknas till ett index mellan 0 och 100. Värden mellan 65 och 75 innebär medelgod kundnöjdhet.