NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Svedbergs skärmvägg Langfoss tilldelas Red Dot Award

Svedbergs skärmvägg Langfoss har utsetts till vinnare av Red Dot Award för sin produktdesign. Red Dot Award är en global utmärkelse som funnits sedan 1954 och som ger en internationellt erkänd kvalitetsstämpel. Den rymmer de tre kategorierna produktdesign, kommunikationsdesign respektive designkoncept.

13 april 2021
Svedbergs skärmvägg Langfoss tilldelas Red Dot Award
Foto: Svedbergs

Den prisade skärmväggen är inspirerad av ett av Norges högsta vattenfall och Svedbergs beskriver Langfoss som "nytänkande med fokus på design, rymd, strålar som omfamnar kroppen och inte minst textil". Det är just textil i nära anslutning till duschutrymmet som är nytt med möjlighet att byta ut tyget efter hand.

Tyget kommer från anrika Ludvig Svensson, är Oeko-Tex-godkänt och kunden har 30 olika färger att välja mellan, utan att behöva byta hela skärmväggen – produktens främsta hållbarhetsaspekt. Även rumsakustiken förbättras genom textilen.