NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Här är årets vinnare i Design S – Swedish Design Awards 2020

Den 1 december presenterade Svensk Form de vinnande bidragen i samtliga 15 kategorier i årets upplaga av Design S – Swedish Design Awards. I möbelkategorin var fåtöljen Maki från Offecct samt pallen ROCCA från Materia med och tävlade om den prestigefyllda utmärkelsen, men de nådde inte hela vägen. Däremot ligger C&D Snickeri bakom priset till bästa Inredningsarkitektur, Selma Lagerlöfs Center.

1 december 2020
header
Foto: TMF

Ända sedan i mars har Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer påverkat Design S – Swedish Design Awards 2020 i olika riktningar. Årets planerade Design S-utställning kan exempelvis inte bli av som planerat i sin fysiska form utan istället visas nu de vinnande bidragen i fördjupande intervjufilmer.
Vinnarna i de 15 olika designkategorierna presenteras även digitalt via Svensk Forms Instagram-konto med start den 1 december.

TMF är kategorivärd för möbelpriset medan TMF:s hållbarhetschef Robin Ljungar satt med i en av jurygrupperna, Inredningsarkitektur. Och just ifråga om bästa Inredningsarkitektur 2020 bidrog C&D Snickeri med inrednings- och snickeridelen.

Selma Lagerlöfs center  - Stadsdelshus med rum för kultur; bibliotek, kulturskola, aktiviteter för alla och daglig verksamhet. Flexibla ytor som anpassas utifrån aktiviteterna. Byggt med stort fokus på återbruk både materialmässigt och möbelmässigt. 92% av inredningen är gjord av återvunnet material.
Arkitektkontor: White Arkitekter Uppdragsgivare: Göteborgslokaler/Göteborgs stad
Inredningsarkitekt: Annie Leonsson Arkitekt: Mattias Lind
Snickeri: C&D Snickeri

Årets Design S-statyett är designad av Doberman och producerad av Tarkett i det återvinningsbara materialet iQ Surface.

Läs mer om de 15 vinnarna

Här kan du se intervjufilmer med vinnarna

Om Design S – Swedish Design Awards
Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som innefattar alla designdiscipliner. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse.
design-s.se

Design S – Swedish Design Awards 2020 presenteras av Svensk Form i samarbete med:
Huvudsponsor: Svenska Fönster
Sponsorer: Atrium Ljungberg, Svenskt Aluminium, Tarkett, Visit Stockholm Partner: Lauritz.com, SVID, Stockholm Furniture & Light fair
Kategorivärdar: Dataspelsbranschen, Design Sweden, Konsthantverkscentrum, Svenska Tecknare, TEKO, TMF – Trä- och Möbelföretagen, Trade Partners Sweden / Stockholm Fashion District