NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Derome och Varbergshus vinner husbranschens pris som årets bästa nollfelsaktör

Derome och Varbergshus tilldelas i år den åtråvärda utmärkelsen husbranschens bästa nollfelsaktör. Det tillkännagavs under Gar-Bo-dagen den 3 december.

4 december 2020
derome
Foto: Derome

Årets nollfelsaktör premierar det husföretag som under året haft flest hus som slutbesiktigats utan anmärkningar, så kallade nollfelshus. Ett ständigt fokus på förbättringar och kvalitet är några av byggstenarna som ligger till grund för vinsten.

– Vi är glada och stolta över att vara årets bästa nollfelsaktör. Det är ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från alla våra medarbetare och entreprenörer och på att vi har fokus på kvalitet i hela byggprocessen. Men att vi har vunnit betyder inte att vi slår oss till ro. Det ligger i vårt DNA att ständigt förenkla och förbättra, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus, i en presskommentar.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

"Årets nollfelsaktör har genom ett mycket målmedvetet, konsekvent och systematiskt kvalitetsarbete arbetat för att leverera hus med noll fel vid slutbesiktning. Genom att skapa ett tydligt lärande och därmed förbättringsarbete i organisationen har de lyckats med att leverera en nollfelsprodukt till sina kunder. Företaget har stort fokus på kvalitetsfrågor genom hela byggprocessen."

Derome Bostad och Varbergshus ingår båda i Deromekoncernen, Sveriges största familjeägda träindustri med verksamhet inom kedjan från skog till färdigt hus.

– Att bygga starka relationer och jobba nära våra entreprenörer och samarbetspartners är avgörande för att säkerställa en hög kvalitet och ett ökat lärande. Vårt fokus på att leverera nollfelsbesiktningar gynnar alla som är involverade i husbygget och inte minst våra slutkunder säger Lars Persson, divisionschef på Varbergshus.

Det råder även dubbel glädje inom Derome eftersom utmärkelsen delas av Derome Bostad och Varbergshus och därmed skapar möjligheter till kunskapsutbyte och att dra nytta av varandras styrkor.

– Vi är olika bolag och varumärken, men jobbar tätt ihop berättar Örjan Jonsson, divisionschef inom Derome Bostad. Vi har en prestigelös och nyfiken kultur – också med visst inslag av tävlingsinstinkt – och det bidrar till att vi delar kunskap och erfarenheter för att lära av varandra.

Utmärkelsen årets nollfelsaktör är en del av ett årligt event där försäkrings- och tjänsteföretaget Gar-Bo uppmärksammar initiativ i branschen som bidrar till en bättre kvalitet inom byggbranschen.
Andra initiativ som uppmärksammades vid Gar-Bo-dagen var bland annat Rättvist byggande. Ett initiativ där fem kommunala fastighetsbolag i Stockholms stad tillsammans arbetar för att säkra en sund marknad på schyssta villkor. Vidare belyste Gar-Bo ett branschsamarbete mellan Boverket, IQ Samhällsbyggnad och Chalmers som betonar vikten av ledarskap för att komma tillrätta med de 100 miljarder som blir fel varje år i byggbranschen.

Källa: Pressmeddelande