NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Eksjöhus har byggt Årets Småhus

En välfungerande byggprocess i allt från kommunikation till leverans, detta kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus 2020 - Villa Nostalgi av Eksjöhus. Vinnaren utsågs idag på Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2020 med TMF:s vd David Johnsson som ordförande i juryn.

10 juni 2020
årets småhus
Foto: TMF

Vinnarhuset finns i Dalsjöfors utanför Borås och är en 1,5-plans villa på 161 kvadratmeter. Huset uppfördes med generalentreprenad av byggentreprenör Onsalagrävaren, under ledning av Eksjöhus säljare Sebastian Persson.

– Det blev ett utmanande arbete för juryn i år, säger juryordförande David Johnsson, vd på TMF, om att utse årets vinnare. Förutom att vi fick in så många fina bidrag, så var det tre mycket värdiga finalister. Årets vinnare av Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut.

Grundkravet för att få vara med i tävlingen är att huset är färdigställt 2019, och med noll fel på slutbesiktningen. Det här var andra året i rad som Eksjöhus fanns med bland de tre finalisterna och första gången högst upp på prispallen.

– Eksjöhus vann på så många plan när vi tittade på hus. Jag jobbar själv med fastigheter och läste på mycket innan vi gjorde vårt val. För oss var Eksjöhus ett tryggt val, de är långt framme vad gäller hållbarhet och vi fick en personlig och rak kontakt med säljaren, säger husägaren Jenny Mortensen på Eksjöhus webbplats.

– Jag var också extremt noga med att huset inte skulle se massproducerat ut och där kom vi verkligen i mål, tillägger hon.

Läs mer på Eksjöhus webbplats

Juryns motivering:
Vinnarbidraget kännetecknas av kvalité, hållbarhet och fina proportioner. Hela byggprocessen har varit en positiv upplevelse som fortlöpt väldigt smidigt, trots vissa utmaningar längs vägen. God kommunikation, en tydlig tidsplan och ett välfungerande samarbete mellan alla parter har varit en avgörande faktor för det fina slutresultatet. Det vackra, tidlösa trähuset med sin välkomnande entré speglar en omsorg om detaljer exteriört, bl.a. i bearbetningen kring fönster och fasader, men även interiört. Detta bidrar till en fin känsla och ett samspel mellan det inre och yttre. I kombination med den välstuderade planlösningen, som är både effektiv och flexibel kan vinnarbidraget sammanfattas med ett ord; harmoni.

Om Årets Småhus

Årets Småhus, som arrangeras av Gar-Bo, är inne på sitt andra år. Tävlingen har skapat ett stort intresse inom branschen och från det att tävlingen initierades 2019 är det tydligt att det finns både intresse och prestige bland husleverantörerna att delta med sina bidrag.

– Vi är glada för att tävlingen väcker uppmärksamhet i branschen och att många husföretag vill vara med och tävla. Hela tanken med tävlingen är att premiera hus som andas kvalitet och som ska stå där idag och imorgon, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.