NYHET - ANSTÄLLNINGENS UPPHÖRANDE, KOLLEKTIVAVTAL OCH LAGAR, AVTAL 2023 & KONJUNKTUR

ARBETSBRIST? Ta del av TMF:s guide och rådgivning

Varselvågen har dabbat Trä- och Möbelföretagen hårt de senaste månaderna – inte minst när det gäller husföretagen. I TMF:s Arbetsgivarguide – under Arbetsbrist - kan du som arbetsgivare, steg för steg, ta del av information och juridisk vägledning kring hur man går till väga när ett behov av att minska personalstyrkan uppstått. Du kan även vända dig till någon av våra kompetenta rådgivare.

10 januari 2023
Uppsägning
Foto: Pixabay

Såväl Götenehus, som Anebyhus och Fiskarhedenvillan har vittnat om tuffa tider, vikande efterfrågan och nödvändiga varselbeslut i media den senaste tiden.

I den varselvåg som nu utmanar Sverige är också husindustrin en av de hårdast drabbade och TMF får just nu många frågor från medlemmar vars arbetsgivare har varslat om uppsägning. 

Men vad är ett varsel egentligen och hur ser de olika stegen ut för dig som arbetsgivare?

För det första är det flera steg mellan varsel och en faktisk uppsägning.  Oavsett om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen eller inte, måste arbetsgivaren förhandla om förändringarna med det eller de fackförbund som finns representerade på arbetsplatsen innan en omorganisation genomförs.

Ta del av TMF:s medlemsexklusiva guide under Arbetsbrist.

ARBETSBRIST?

Se film nedan och ta del av vår medlemsexklusiva guide; steg för steg - tmf.se/arbetsbrist-guide