NYHET

"Stort intresse för företagande, analyser, börsen och statistik"

Från den 13 juni är Jakob Andrén TMF:s nye marknadsanalytiker, med placering i Stockholm. Jakob har närmast jobbat med olika investeringsprojekt i grupp samt privat och var dessförinnan marknadsanalytiker på Skogsindustrierna inom trävaror.

22 juni 2022
Jakob Andrén - TMF:s nye marknadsanalytiker
Foto: Juliana Fälldin

Berätta lite om din bakgrund.
- Jag har studerat kandidatprogrammet i företagsekonomi på Stockholms universitet med inriktning ekonomistyrning.

TMF erbjuder redan idag mycket branschstatistik och kommunikation kring prognoser, index mm - var kommer du som i en utökad roll som marknadsanalytiker bidra med?
- Jag hopps kunna skapa nytänkande och intressanta analyser framöver - det är en spännande marknad som TMF och trä- och möbelindustrin verkar i; med mycket som händer just nu i omvärlden, inte minst med tanke på det rådande makroläget.

Och – vem är Jakob Andrén om du skulle beskriva dig själv?
- Social, strukturerad, målmedveten men framför allt nyfiken. Jag har ett stort intresse för företagande, analyser, börsen och statistik sen tidig ålder och det har alltid varit naturligt för mig att djupdyka och engagera mig i nya branscher och organisationer.