NYHET - KÖK & BAD

Svedbergs stärker sin position på den danska marknaden genom köpet av Cassøe A/S

Svedbergs i Dalstorp AB, moderbolag i koncernen Svedbergs Group (”Svedbergs”), förvärvade i slutet av 2020 samtliga aktier i den danska badrumsleverantören Cassøe A/S (”Cassøe”). Köpeskillingen var närmare 100 miljoner svenska kronor.

8 februari 2021
Svedbergs stärker sin position på den danska marknaden genom köpet av Cassøe A/S
Foto: Svedbergs

Cassøe är ett familjeföretag aktivt på den danska marknaden med säte i Herning, Danmark. Bolaget är leverantör av blandare samt badrumsinredning genom återförsäljare som VVS-grossister, kakelbutiker, badrums- och köksbutiker.

- Vi är väldigt nöjda med att välkomna Cassøe som ett ytterligare starkt varumärke in i Svedbergsfamiljen. Cassøe är ett spännande bolag med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på cirka 17 procent under de tre senaste åren och ett starkt rörelseresultat som har utvecklats genom ett gott entreprenörskap med Michael Cassøe som VD. Genom förvärvet får koncernen en bra plattform att verka från i Danmark, och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans. Förvärvet är ytterligare ett steg mot att Svedbergs Group blir den ledande badrumsinredaren på utvalda marknader, säger Per-Arne Andersson, vd och koncernchef för Svedbergs Group i ett pressmeddelande.