NYHET - KÖK & BAD

Erfaren dansk köksprofil köper Smedstorp Snickeri

Smedstorp Snickeri AB förvärvas av Sören Overgaard, en erfaren köksprofil från Danmark. Hans ambition är att föra snickeriets arv av kvalité och skånskt hantverk vidare genom tillväxt och utveckling.

6 november 2020
Sören
Foto: Smedstorp

- Jag tar över ett välskött och stabilt snickeri med lojala och kompetenta medarbetare, säger Sören Overgaard i en presskommentar. Det ger oss en fantastisk plattform för vidare utveckling av varumärket Smedstorp Kök

Luigi Bellan, tidigare vd och ägare, belönades med Sparbanken Syds tillväxtpris sedan han tog över och moderniserade Smedstorp Snickeri för drygt 20 år sedan.

- Sören Overgaard tänker långsiktigt och har bra planer för företaget, säger Luigi Bellan. Han är energisk och kunnig, vet att kvalitet lönar sig och har ett enormt kontaktnät både i Sverige och Danmark.

Sören Overgaard har tidigare varit verksam som vd och företagsägare av den danska skåpstillverkaren 3:BO som Ballingslöv köpte år 2007. Senast ägde han Hanstholm Kökken som 2019 köptes av en kapitalfond. Han tar över Smedstorp Snickeris totala aktiekapital och planerar en ny strategi för Smedstorp Snickeri. En utökad distribution i Sverige, etablering av Smedstorp Kök i Danmark genom nya butiker och en tydligare plats på den skandinaviska köksmarknaden är några av förändringarna.

Snickeriet i Smedstorp grundades i september 1945.

Källa: Pressinformation