DEBATT - EKONOMI

DEBATT: "Återställ Rot-avdraget och höj beloppet"

Rot-avdraget är en välkänd reform som snabbt kan stimulera svensk ekonomi. Ett höjt avdrag kan skapa tusentals nya jobb och motverka osund konkurrens, skriver vd:arna inom byggnäringen i ett debattinlägg - däribland TMF:s David Johnsson.

1 september 2020
Foto: TMF

"En pandemi har skakat om världen och vi vill nu tillsammans ta ansvar för företagande, jobb och svensk ekonomi. Arbetslösheten är hög och osäkerheten på arbetsmarknaden än större. Konkurserna ökar och sammantaget tilltar risken för svartarbete. Bygg- och installationssektorn är en viktig motor för samhällsbyggandet som vi vill ska göras hållbart och på schyssta grunder. Vi uppmanar därför regeringen att snarast använda en fungerande reform för att snabbt och tryggt stimulera jobb och ekonomi - återställ Rot-avdraget och höj beloppet."

Läs hela debattinlägget