NYHET - EKONOMI

Hemmafixare lyfter Valbo Trä

Våren brukar ge ett försäljningslyft för Valbo Trä, men i år har förväntningarna överträffats med råge. Under april nådde företaget 15 procent över den budgeterade omsättningen. De preliminära siffrorna för maj ser också klart positiva ut. -Trycket har fortsatt. Vi märker ingen avmattning. Det är full fart, säger Mikael Helmersson, vd på Valbo Trä.

1 juni 2020
valbo trä
Foto: valbo trä

Text: Sören Karlsson

Det växande antalet hemmafixare nu i coronatider ser han som huvudförklaringen till försäljningsökningen för sågat och hyvlat virke. Vissa butiker inom byggvaruhandeln säljer 30 - 40 procent mer än vad man brukar under april och maj.

- Som jag ser det nu kommer utvecklingen att hålla i sig, åtminstone över sommaren. När många är hemma på semestern gynnar det våra produkter, förklarar Mikael Helmersson.

För att klara den ökade efterfrågan har Valbo Trä hyrt in extrapersonal till produktionen. För närvarande krymper lagret eftersom försäljningen är större än tillverkningen.

- Vi har också gjort en förstärkning på ordersidan med två nya medarbetare, berättar Mikael Helmersson.

Valbo Trä ägs av familjeföretaget Persson Invest med säte i Östersund och har produktionsanläggningar i Valbo, Skutskär och Edsbyn. Under 2019 hade företaget en omsättning på ungefär 700 miljoner kronor. Valbo Trä har 130 medarbetare.

- Min förhoppning är att alla håller sig friska och krya. Det är en förutsättning för att vi ska kunna leva upp till efterfrågetrycket från kunderna, säger Mikael Helmersson.