NYHET

Edsbyn Senab-koncernen slår sig ihop med finska Isku

Genom att kombinera koncernernas expertis och geografiska närvaro, är tanken att skapa såväl tillväxt som synergier på en konkurrensutsatt marknad. Edsbyn Senab och Iksu är två av de största B2B-koncernerna i Norden inom inredning för det offentliga rummet.

29 januari 2020
edsbyn
Foto: edsbyn

- Iskus produkter kommer att vara ett värdefullt tillägg till Senabs produktportfölj. Samtidigt har vårt eget varumärke Edsbyn länge letat efter vägar att sälja och distribuera sitt sortiment till nya marknader, inte minst Finland och Baltikum. Denna allians är lösningen på vårt behov av god och effektiv expansion, säger Bengt Nilsson, VD för EdsbynSenab Group, i en presskommentar.

De båda koncernerna har tillsammans över 200 års erfarenhet av design, produktion och lösningar för det offentliga rummet Det finns även stora likheter mellan Edsbyn Senab och Iksu: de är familjeägda företag med långa traditioner och med rötter i de nordiska skogarna med trä och snickeri.

I och med sammanslagningen täcker koncernerna de nordiska länderna, Baltikum, OSS-länderna, Central- och Östeuropa, Mellanöstern, Kina och USA.

Källa: Pressmeddelande