Tankar från en arkitekt....

”Svårt att överdriva dess betydelse för den industriella hustillverkningen
Foto: Mostphotos

"Fönster känns så självklart nödvändigt och viktigt i våra byggnader idag. Hur skulle det vara utan fönster? Antingen bara hål i väggen, sämre inomhusklimat eller inget dagsljus in. Val av glas är också väldigt viktigt för att få bästa kombinationen av färgtemperatur, genomsikt och mindre värme från solstrålning.

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när det kommer till att välja en av byggnadens allra viktigaste komponent, det vill säga fönster. Valet är avgörande för att lyckas skapa en miljö som är behaglig för människor att vistas och bo i. Men, det är inte bara inomhusmiljön som är viktig utan också valet av material för att kunna bidra till en mer hållbar värld.

Trä är ett förnybart material. Som arkitekt tycker jag att träfönster är otroligt vackra och tänker att där finns en del att jobba vidare med när det kommer till underhåll. Både rent produktmässigt men kanske även med människors inställning – kanske måste vi börja tänka att det är okej med underhåll i alla fall ibland."

Paragraf

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in