NYHET - ANSTÄLLNINGENS UPPHÖRANDE

TMF guidar dig genom arbetsbristprocessen

Under en längre tid har lågkonjunktur och utmanande omvärldsfaktorer tvingat många TMF-företag att effektivisera och minska sin personalstyrka. Även 2024 förutspås bli tuff även om det finns tecken på viss återhämtning. För att stötta dig som företagare arrangerar TMF, tillsammans med Grafiska Företagen, webbinariet "Arbetsbrist - hur gör jag som arbetsgivare när jag behöver säga upp medarbetare?".

31 januari 2024
genrebild, telefon, dator
Foto: Pixabay

- Många företag hör av sig till oss med frågor kring hur de ska gå till väga när de tvingas dra ned på personal. I dessa tuffa tider med stora varsel om uppsägningar, har vi som arbetsgivarorganisation en extra viktig roll att spela, säger Anna Freij, förhandlingschef på TMF och Grafiska Företagen.

TMF erbjuder redan en omfattande support till medlemsföretag i alla typer av frågor som rör relationen till anställda och fackliga organisationer. Det sker bland annat genom juridisk rådgivning men också via en innehållsrik arbetsgivarguide på tmf.se, där det finns tillgång till verktyg och där man kan få svar på sina vanligaste frågor.

Webbinariet syftar till att hjälpa medlemsföretag som står inför utmaningar kopplade till arbetsbrist, och genom att förklara processen steg för steg, hoppas TMF underlätta för sina medlemmar att navigera i en svår och komplex situation. 

Webbinariet hålls den 7 februari kl 08.30 via Teams och är kostnadsfritt.
Anmäl dig här.