NYHET - HÅLLBARHET & PRODUKTION

Hållbarhetsfokus på TMF:s Produktionsdag

Förra veckan var det dags för TMF:s årliga Produktionsdag på temat hållbar produktion med cirkulära processer och modulär design. Dagen på Nässjö Träcentrum var full av inspirerande föreläsningar och givande diskussioner om framtidens cirkulära affärsmodeller och de produktionsomställningar som medlemsföretagen står inför.

21 november 2023
TMF Produktionsdag 2023
Foto: TMF

– Årets produktionsdag är en av de bästa vi arrangerat. Modularitet är ett högaktuellt tema som kan underlätta för våra medlemmar att anamma den cirkulära ekonomin. Ämnet skapade stort engagemang och våra eminenta talare formligen trollband publiken, säger Martina Hallgren, projektledare på TMF Bransch & näringspolitik – för dörrar, fönster, trappor och trägolv. 

Dagen inleddes av TMF:s hållbarhetchef Robin Ljungar som pratade om hur cirkulär ekonomi ska hjälpa EU att bli klimatneutralt 2050. Därefter riktades fokus mot Karl Johan Linghede, från Modular Management, som höll ett föredrag om modulära produktstrukturer, med fokus på hur effektiv informationshantering och digitalisering är en nyckel till framgång. Linghede är en flitigt anlitad föreläsare med många års erfarenhet på området. 

En annan kunnig föreläsare, Mattias Lindahl från Linköpings universitet, tog vid för att tydliggöra möjligheterna med cirkulär ekonomi och hur de grundläggande principerna för modulär design kan användas för att skapa mer cirkulära och hållbara produkter.

– Det var ett nöje att få moderera dagen och presentera så kompetenta och inspirerande talare. Jag tror och hoppas att våra medlemmar fick med sig insikter som kan leda dem framåt att bli både cirkulära och modulära, säger Robin Ljungar, hållbarhetschef på TMF. 

Från vänster: Therese Forsmark, Karl-Johan Linghede, Martina Hallgren, Linda Lagerström, Robin Ljungar och Mattias Lindahl. 

Dagens inspelade föreläsningar kommer finnas tillgängliga inom kort.