NYHET - ARBETSGIVARSTÖD & PENSION OCH FÖRSÄKRINGAR

Lyft pensionsfördelarna på Tjänstepensionens dag

9 av 10 anställda i Sverige har tjänstepension, tack vare att arbetsgivare betalar in pengar till den. Det firas med Tjänstepensionens dag den 27 september. Ta chansen att berätta för dina anställda om fördelarna med tjänstepensionen. Du kan även få koll genom Avtalats checklistor eller via vår information i TMF:s Arbetsgivarguide.

26 september 2023
SN-forbund-bild-1200-627px - Tjänstepensionens dag
Foto: Svenskt Näringsliv

Att ge anställda trygghet genom livet med tjänstepension bidrar till att säkerställa bilden som en attraktiv arbetsgivare. Och för de flesta anställda är tjänstepensionen en mycket viktig faktor när de byter jobb.

Det är Svenskt Näringsliv, tillsammans med LO och PTK, som förhandlat fram kollektivavtal som säger att anställda ska ha pension och ett antal försäkringar via jobbet.

Pensionen dina anställda får via jobbet fungerar som ett försäkringspaket. Det består dels av tjänstepension och flera försäkringar som ger extra skydd när saker händer under arbetslivet. Vilken pensions- och försäkringslösning du ska teckna beror på om dina anställda är tjänstemän eller arbetare. 

För arbetarna betalar du in pengar till Avtalspension SAF-LO. För dina tjänstemän är det tjänstepension ITP.

Avtalat hjälper dig som är arbetsgivare att ha koll på dina anställdas tjänstepensioner och hur du ska administrera dem.

Checklistor & värdefull information

Ta hjälp av Avtalats checklistor för att inte missa något. Dina anställda hittar bra information på avtalat.se.
Läs även om Pension & försäkringar i TMF:s Arbetsgivarguide.

Avtalat om Tjänstepensionens dag samt checklistor

Pension & försäkringar