NYHET - HÅLLBARHET, UPPHANDLING, MÖBLER & OFFENTLIG UPPHANDLING

TMF:s hållbarhetschef i seminarium: ”Cirkulära möbelflöden är framtiden”

Den 11 maj anordnade Adda Inköpscentral ett seminarium om cirkulär ekonomi, med fokus på hur den offentliga affären för möbler och inredning kan styras mot att bli mer cirkulär. I samtalspanelen medverkade TMF:s hållbarhetschef Robin Ljungar som berättade om varför möbelbranschen är unik när det gäller den cirkulära logiken.

15 maj 2023
Robin Ljungar
Foto: Juliana Fälldin

Cirkulär ekonomi är en viktig fråga även i tuffa tider. För att klara klimatomställningen krävs ökad återvinning och återbruk av produkter. Men hur långt har vi egentligen kommit när det gäller omställning mot cirkulär ekonomi och hur arbetar vi i Sverige med cirkulära möbelflöden. 

Möbelbranschen har länge arbetat cirkulärt och man började prata återbruk och hållbarhet redan innan begreppen blev allmängods. Enligt TMF:s hållbarhetschef Robin Ljungar är möbler en tacksam produkt för cirkulär logik – men det finns alltjämt utmaningar och jobb att göra. 

– Cirkulär ekonomi handlar om att ta tillbaka produkter, men det handlar också om återtillverkning. Att man redan i designfasen tar höjd för att komponenterna ska få ett längre liv. Där har vi en resa kvar att göra, säger Robin Ljungar.

Se inspelningen från seminariet här

Läs också debattinlägget ”Alla möbler bör inte återbrukas” – Upphandling24

 

Mer om offentlig upphandling

Den 16 juni bjuder Adda Inköpscentral in möbelbranschen till ett digitalt informationsmöte för att berätta mer om deras reviderade upphandlingsprocesser för möbler.

Till anmälan