DEBATT - BOSTADSPOLITIK

"Bygg fler småhusområden"

Det är dags för en småhussatsning påhejad av staten. Det skriver David Johnsson och Gustaf Edgren, vd respektive bostadspolitisk expert, på Trä- och Möbelföretagen, TMF, i ett debattinlägg i Altinget.

23 augusti 2022
DEBATT: "Bygg fler småhusområden"
Foto: TMF

"En småhussatsning för att motverka fallet i bostadsbyggandet som nu inletts skulle rädda många jobb och stabilisera svensk ekonomi. Småhusbyggandet i Sverige är det lägsta på 100 år och lägre än i jämförbara länder. Det skulle innebära betydande bostadspolitiska välfärdsvinster eftersom många drömmer om att kunna flytta till ett småhus med trädgård. Satsningen skulle kunna utformas så att den blir en banbrytande åtgärd för ökad social hållbarhet och integration."

Läs hela debattinlägget