NYHET - MÄSSA

Stockholm Furniture & Light Fair fokuserar på februari 2023

Branschen vill stå enad och tillsammans fokusera på en stark möbelmässa i februari 2023. Därför väljer Stockholm Furniture & Light Fair att ställa in den planerade mässan i september. Nya datum är 7-11 februari. “Vi strävar efter en enad och stark skandinavisk designbransch och fokuserar på en kraftfull comeback efter två års frånvaro”, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

15 mars 2022
Stockholm Furniture & Lightfair
Foto: Gustav Kaiser

I februari varje år riktas världens blickar mot Stockholm och Skandinaviens största möbelmässa Stockholm Furniture & Light Fair. Det är ett etablerat datum i den internationella designkalendern och för många markerar den starten på designåret.

Under pandemin har flertalet möbel- och belysningsmässor världen över tvingats skjuta upp eller helt ställa in sina aktiviteter. Det gäller även Stockholm Furniture & Light Fair som tvingades ställa in sin mässa i februari 2021 och skjuta på mässan i februari 2022.

- Vi fick ta ett snabbt beslut baserat på världsläget. Mässan gick inte att genomföra i februari, men för att erbjuda våra utställare och internationella besökare en ny möjlighet flytta fram den till 6–9 september. Signalerna från branschen talade för att man var positiv till detta. Med facit i hand har det visat sig att det splittrade branschen. Man valde mellan september 2022 och februari 2023. I dagsläget är det viktigaste att vi står enade och starka tillsammans. Därför väljer vi att ställa in mässan i september och ha fullt fokus på februari, säger Chicie Lindgren, Business Area Manager, Stockholm Design Events

Beslutet har tagits i nära dialog med branschorganisationen TMF- Trä och Möbelföretagen samt tongivande aktörer i branschen.

- Vi har talat med våra medlemmar och majoriteten tycker att vi ska fokusera på februari som är ett etablerat datum internationellt. Efter två år med inställda mässor är det viktigare än någonsin att branschen håller ihop och mässan får en stark omstart, säger Cecilia Ask Engström, chef branschutveckling, TMF - Trä- och Möbelföretagen.

Stockholm Design Week kommer att genomföras som planerat 5-11 september med en stor satsning på internationell press, lansering av Stockholm Design Week-appen och ett fullmatat program på stan.

Källa: Pressmeddelande