NYHET - MÄSSA

Stockholm Furniture & Light Fair flyttas till september 2022 pga Covid-19

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 flyttas Stockholm Furniture & Light Fair fram till 6-9 september 2022. Stockholm Design Week fortgår dock som planerat den 7-13 februari nästa år.

22 december 2021
Stockholm designweek 2022
Foto: Pressfoto

– Vi är en internationell mässa med många utställare och besökare från hela världen, inte minst från våra skandinaviska grannländer. Vi har ett stort intresse och engagemang inför 2022, men med rådande situation flyttar vi fram mässan för att den ska kunna genomföras på bästa vis, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Beslutet om att tillfälligt flytta fram Stockholm Furniture & Light Fair till 6-9 september 2022 är baserat på vilka andra mässor och aktiviteter som pågår runt om i världen under året samt tillgång till Stockholmsmässan lokaler.

– Genom att flytta fram Stockholm Furniture & Light Fair till september så ger vi alla en möjlighet att kunna delta, även de företag med säte i länder som nu har lockdown. Efter två års paus känns det viktigt att kunna välkomna så många utställare och besökare som möjligt 2022, säger Sanna Gebeyehu, Product and Concept Owner, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Stockholm Design Week i februari 2022
Stockholm Design Week, som arrangeras av Stockholm Furniture & Light Fair, kommer äga rum som planerat mellan 7-13 februari 2022. Utställningar och aktiviteter på stan samlas i Stockholm Design Weeks interaktiva app vilket underlättar för besökare att ta sig runt i staden. Stockholm Design Week kommer även att ha sin hub på Östermalm i Stockholm och kurera en utställning på ett museum i city. Skyttelbussar kommer att gå mellan de olika designdistrikten.

– Många planerade utställningar och aktiviteter under Stockholm Design Week går fortfarande att genomföra, och därför känns det aktuellt att fortgå med designveckan i stan. Vi gör ett pressprogram och välkomnar den internationella press som har möjlighet att resa, men förhåller oss såklart till rådande restriktioner, avslutar Hanna Nova Beatrice.

Källa: Pressmeddelande