NYHET - MÄSSA

Stockholm Design Week firar 20 år - lanserar interaktiv app, shuttlebussar och det nya konceptet The Library

Sveriges officiella designvecka Stockholm Design Week firar 20 år. Inför den kommande upplagan utvecklar grundaren Stockholm Furniture & Light Fair en interaktiv app som listar samtliga aktiviteter på stan under ett och samma tak. Dessutom presenteras ett nytt koncept på mässan; The Library som är en kurerad utställningsyta där företag kan visa en eller två nyheter i stället för att boka en hel monter.

18 november 2021
Stockholm designweek 2022
Foto: Pressfoto

Det var i februari 2002 som Stockholm Furniture & Light Fair för första gången tog ett samlat grepp kring alla olika designaktiviteter som sker i Stockholm i samband med mässan. Målet var att förenkla för besökare och utställare att mötas, oavsett om det sker på själva mässan eller i stan. Sedan dess har vecka 6 varit en given kalenderbokning hos inköpare, arkitekter, formgivare och journalister från hela världen. Inför Stockholm Design Week 2022 lanserar man en rad nyheter som ytterligare ökar synergierna mellan Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

– Det känns självklart för oss att förstärka inramningen av Stockholm Design Week med en interaktiv app och samtidigt öka vår egen närvaro på stan med en utställning. Nu kan vi dessutom erbjuda mer flexibla koncept för dem som vill synas på både mässan och i stan, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Interaktiv app
En av nyheterna inför Stockholm Design Week 2022 är en interaktiv app som listar utställningar, showrooms och evenemang som äger rum i staden. Det kommer ge besökaren en tydlig bild över allt som sker under veckan och ger alla utställare en möjlighet att nå ut till sin målgrupp.

– Det är otroligt värdefullt att Stockholm Furniture & Light Fair har utvecklat denna app som ger besökare, utställare och journalister en överblick kring vad som sker i stan under Stockholm Design Week. Det kommer underlätta för våra kunder och deras besökare att mötas," säger Karin Sköldberg, Ägare/Creative Director på RR-byrån Trendgruppen.

The Library
The Library är ett nytt område på Stockholm Furniture & Light Fair som 2022 kommer att kureras av stylisten Sophia Bratt. De företag som valt att inte ställa ut med egen monter erbjuds i stället möjligheten att visa en eller två nyheter i en kurerad utställning där företaget också fysiskt har en närvaro.

– Den här omgången av Stockholm Design Week kommer vi att satsa på en stor utställning och pop-up-bar i vårt nya showroom och då känns det fantastiskt bra att The Library lanseras på mässan. Nu kan vi ha en närvaro och visa en nyhet där också, Jacob Olsheden, Marknadschef, Johanson Design.

Stockholm Furniture & Light Fair skapar utställning och pop-up bar på stan
Stockholm Furniture and Light Fair kommer att arrangera en utställning i stan under Stockholm Design Week, samt öppna en Pop-up bar som samlingspunkt i centrala Stockholm. Mer information om dessa aktiviteter kommer framöver.

Bussar mellan Stockholms designdistrikt
Stockholm Furniture & Light Fair anordnar även dedikerade designbussar som kommer gå i skytteltrafik mellan Stockholms olika designdistrikt där utställarna finns. Bussarna kommer ha hållplatser i respektive område och denna tjänst kommer finnas tillgänglig under mässans tre första dagar.

– Vi vet redan nu att antalet aktiveringar på stan kommer slå alla tidigare rekord. Den interakativa appen, bussar som tar besökare mellan stadens olika designdistrikt och The Library kommer underlätta för alla besökare att hinna med allt de vill se, avslutar Hanna Nova Beatrice.

Källa: Pressmeddelande