NYHET - HÅLLBARHET

"Lagstiftningen sätter lite käppar i hjulen"

Byggvärlden har intervjuat Robin Ljungar, hållbarhetschef på Trä- och Möbelföretagen, med anledningen av en ärlig branschrapport - den här gången med temat hållbar utveckling.

18 juni 2021
"Lagstiftningen sätter lite käppar i hjulen"
Foto: TMF

- Vi lyfter fram sex områden där vi kan bidra med lösningar, kemikalieanvändning, avskogning, PEAK råvaror och råvaruutnyttjande, avfallsgenerering, socialt ansvarstagande samt klimatförändringen med ökande global medeltemperatur. Här har vi en möjlighet att kombinera affärsmässighet med en hållbar utveckling. Det blir inte ett ok att ta detta ansvar för oss utan en möjlighet, just för att vi har de inneboende positiva egenskaperna i vårt sätta att tillverka och verka på marknaden. Vi har alltså mindre uppförsbacke än många andra branscher.

Robin Ljungar ser dock utmaningar för trä- och möbelindustrin - bl a på lagstifningssidan.

Läs hela artikeln på byggvarlden.se.