NYHET

Maria Wigbäck – TMF:s nya företagsrådgivare

Fr om den 1 februari är Maria Wigbäck TMF:s nya företagsrådgivare i Växjö. Hon kommer närmast från ProfilGruppen Extrusions AB i Åseda - ett svenskt företag som tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium – men Maria har en bred bakgrund och har bland jobbat hos Willa Nordic samt gentemot en hel del trähusföretag.

3 februari 2021
Maria Wigbäck – TMF:s nya företagsrådgivare
Foto: TMF

Maria är född i Göteborg och uppvuxen i Varberg, men flyttade till Växjö 1995. Efter ekonomi- men även psykologi-studier, inledde hon sin yrkesverksamma bana inom försäkringsbranschen - från kundtjänstmedarbetare till gruppchef - och arbetade i den lokala ledningsgruppen. Efter åtta år började hon arbeta inom konsultbranschen och fick på så sätt lära känna många företag och industrier i och runt omkring Småland, i synnerhet många trähusföretag. Maria Wigbäck har t.ex. arbetat som HR-chef på Willa Nordic och även som interim HR-chef för ett pressgjuteri. Under dessa år utbildade hon sig även till personalstrateg i kombination med sitt arbete.

Varför blev det juridik?
- Eftersom min passion är människor och att jag sedan barnsben älskat att sluka böcker och texter, samt uppskattar ordning och reda, så föll sig personaljuridik rätt så naturligt. Att företag och medarbetare har lagar och förordningar att förhålla sig till ger en självklar trygghet.

Och – vem är Maria Wigbäck om du skulle beskriva dig själv?
- Jag får ofta höra att jag är väldigt engagerad i det jag gör, tydlig och vänlig samt att jag duktig på att bygga långsiktiga relationer med alla olika typer av människor.

- Utanför jobbet har jag mycket energi och tycker det är viktigt med balans i livet. Jag är bl a yogainstruktör även om jag i nuläget endast kör yoga för hemmabruk, jag joggar (släpar mig fram) samt går långa skogspromenader med vår labrador. Familjen består av tre söner mellan 17 och 21 år och en sambo.

- Jag ser verkligen fram emot att komma ut till TMF:s företag och lära känna er mer!