DEBATT

DEBATT: "Regeringen gör för lite"

Sverige är ett samhälle som håller ihop. Vi har en offentlig verksamhet som betyder oerhört mycket för våra företag. Men utan ett levande näringsliv finns det inga skatteintäkter. Att rädda företagen är att rädda samhället, menar ledamöterna i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse, däribland TMF:s styrelseordförande Claes Hansson i ett debattinlägg i Dagens Industri.

21 april 2020
TMF om statsministerns regeringsförklaring samt de nya ministrarna
Foto: Regeringskansliet

"2019 betalade svenska företag 143 miljarder bara i bolagsskatt. Och totalt betalade arbetsgivare 215 miljarder i allmän löneavgift. Att grötmyndigt tala om att näringslivet är ute efter skattebetalarnas pengar innebär att man inte förstår att näringslivet i allra högsta grad är dessa skattebetalare."

Läs hela debattinlägget