NYHET

Möbelmässan i Milano inställd och framflyttad pga corona-viruset

En av världens största möbelmässor, Il Salone del Mobile i italienska Milano, ställs in och flyttas fram med anledning av corona-viruset. Nytt datum är 16-21 juni.

27 februari 2020
Milan
Foto: TMF

Ansvariga för Salone del Mobile meddelar att mässan inte kommer att öppna den 21 april som planerat. Orsaken är att Covid-19, det så kallade corona-viruset, har fått spridning i norra Italien. I Italien har hittills över 200 personer bekräftats smittade av viruset och sex har avlidit. EU och WHO skickar nu gemensamt en delegation till landet för att utvärdera läget.

Beslutet angående Salone del Mobile meddelades på Twitter under onsdagen efter att arrangörerna haft ett akut möte. Mässan är istället framflyttad till 16-21 juni. Även designveckan Fuorisalone som arrangeras i samband med Salone del Mobile flyttas fram till juni.

- Vi fick beskedet för bara några timmar sedan, det blir en del bekymmer, säger Maria Wadskog Emme från Karl Andersson & Söner, en av de medverkande svenska utställarna, till Jönköpings-Posten.

- Det är ett förståeligt beslut. Kortsiktigt gäller det att nu att boka om biljetter och transporter och en del annat.

Företaget har ännu inte tagit ställning angående mässans nya datum i juni.

- Vi har inte diskuterat det ännu, allt beror naturligtvis på utvecklingen av coronaviruset. Vi vet ju inte heller om möbelmässan blir av om läget skulle förvärras, säger Maria Wadskog Emme.