NYHET

BraHus bäst på kundnöjdhet

Prognoscentret har i tio års tid mätt kundnöjdheten för Sveriges bostadsutvecklare som uppför bostäder i projekt. Sedan 2018 gör Prognoscentret också en separat mätning av kundnöjdhet avseende styckebyggda småhus tillsammans med Sveriges småhustillverkare. Resultatet av mätningarna sammanställs i årliga branschrapporter som just presenterats för 2019, och husbranschen får riktigt gott betyg.

7 februari 2020
Brahus
Foto: Pressbild

Resultatet av 2019 års mätning är mycket glädjande för de industriella hustillverkarna; BoKlok återfinns på andra plats och Obos på tredje plats på listan över årets bästa prestationer avseende projektbyggda bostäder. På listan över bästa enskilda bostadsprojekt finns fyra av BoKloks projekt och ett av Obos projekt med.

På listan över bästa prestationer avseende styckebyggda småhus finns BraHus på första plats, följt av Eksjöhus och Älvsbyhus på andra och tredje plats.

- Jättekul att flera av våra medlemsföretag får kvitto på den kvalitet de levererar. En särskilt stor eloge till BraHus från Hedlunds och Boklok som i år plockar förstaplatsen dels på småhussidan dels på flerbostadshus, och i den absoluta toppen återfinns ytterligare fler TMF medlemsföretag, det säger något om utvecklingen i byggindustrin, säger Gustaf Edgren, projektledare branschutveckling trähus på TMF och stolt talesperson för branschen.