Från Tidaholm till Tristan da Cunha

  • Företag: Marbodal (via återleverantören Derome)
  • Ort/land för exportprojektet: Tristan da Cunha
  • Produkt: Köksinredning

Storyn

Tristan da Cunha var verkligen ett kul och annorlunda exportprojekt. Det handlade om leverans av köksinredning till Camogli Healthcare Centre (Camogli Hospital) – ett offentligt sjukhus i Edinburgh of the Seven Seas på avlägsna ön Tristan da Cunha, som var tvunget att byggas eftersom ön ligger så otillgängligt. Tristan da Cunha (ögrupp i södra Atlanten) är den bebodda plats på jorden som ligger längst bort från någon annan bebodd plats (2 430 km till Sankta Helena), den bebodda plats på jorden som ligger längst bort från fastlandet (2 816 km från Sydafrika) och är därmed en av världens yttersta platser.
Allt var – för det första - tvunget att transporteras ner med lastfartyg och det packades väldigt noga för att inte skadas. Routen gick från Malmö hamn, via mellanlandning i Kapstaden. Sedan finns det ingen hamn på Tristan da Cunha som är tillräckligt stor, så man fick ta in leveransen med helikopter tills det fanns väderförutsättningar för att "komma åt" ön.

Länder/marknader som Marbodal exporterar till:

Marbodal arbetar egentligen inte med export men ibland har återförsäljare kontakter som gör att de exporterar eller levererar till hamn.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in