NYHET - BYGGANDE & TRÄHUS

Derome har Årets Företagare 2022

Varberg-, Halland- och till sist - Sverigefinalen! I tuff konkurrens med entreprenörer från hela landet tog Deromes Peter Mossbrant och Magnus Andersson emot priset som Årets Företagare 2022, som delades ut i Blå Hallen i Stockholm under fredagskvällen.

15 oktober 2022
Årets Företagare 2022 - Derome
Foto: Fotograf Ristenstrand i Norrköping

- Vi är väldigt glada och stolta över utmärkelsen, som vi delar med våra fantastiska medarbetare och kunder. Derome är ett entreprenörsdrivet familjeföretag och detta är ett kvitto på hur vi ständigt rör oss framåt. Men det är också ett bevis på en stark företagskultur där vi har roligt ihop och bygger företaget tillsammans säger Magnus Andersson, koncernchef på Derome, i en presskommentar.

- Det var en smickrande motivering och den blir en injektion inför framtiden. Vi har alla en turbulent omvärld att förhålla oss till, men nu är det viktigare än någonsin att vi fortsätter utvecklas med målet att förenkla vardagen för våra kunder.

Andraplatsen går till Jonas, David och Andreas Wiklund, Wibax, från Norrbotten, medan Emil Linde och Anton Edling, Medicago, från Uppsala, kom trea.
Förutom Derome var även Martin Johansson från TMF-företaget Stolab med i Sverigefinalen.

Juryns vinnarmotivering

Med en företagskultur utöver det vanliga har man haft modet och styrkan att transformera ett litet familjeföretag till ett mångmiljardbolag. Våra vinnare drivs av att hela tiden tänka nytt och hållbart. Företaget vågar vara innovativt genom att bredda sitt verksamhetsområde. Dessa samhällsbyggare räds inga utmaningar. De går i bräschen både vad gäller hållbarhet och jämställdhet i branschen. Med ett stort socialt ansvar och med långsiktiga relationer gör detta företag skillnad både för landsbygd och stad. En svårslagen förebild som investerar i framtiden. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för flera decennier sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.