DEBATT - HÅLLBARHET, PRODUKTION & AVTAL 2023

”Elkris hotar klimatomställningen”

"Vi tar vårt ansvar i avtalsrörelsen, men för elkrisen vilar ansvaret på politikerna. Här är ett antal punkter som behövs nu", skriver företrädare för Trä- och Möbelföretagen, GS-facket och Skogsindustrierna i ett debattinlägg i Dagens Arbete.

22 september 2022
Bildcollage - Per-Olof Sjöö (GS), Viveka Beckeman (Skogsindustrierna) och David Johnsson (TMF).
Foto: Pressbilder; GS-facket, Skogsindustrierna och TMF.

"Högt uppsatta mål mot en allt mer hållbar produktion ställs mot möjligheterna att ens hålla fabriken igång. För den enskilde som ser hur elräkningen blir orimligt hög blir de egna omställningsvalen också nedprioriterad – inte för att ambitionen saknas utan för att plånboken gapar tom."

Läs hela debattinlägget