NYHET - MÖBLER

Flera TMF-företag i virtuell designutställning under Milan Design Week

Den 7 juni – i anslutning till Milan Design Week – öppnade den virtuella utställningen Swedish Design Movement – Leading the way, som Svensk Form och Svenska Institutet tagit fram och som Adorno producerat. Närmare 20 designföretag deltar; däribland TMF-företagen Gärsnäs, Zilenzio, David Design, Tarkett och Fogia. Utställningen är en del i designprogrammet, Swedish Design Movement, där TMF är samarbetspartner.

8 juni 2022
Milan Design Week
Foto: Pressbild/Milanomässan

Swedish Design Movement – Leading the way, som är producerad av det danska produktionsbolaget Adorno, står installerad i en digital kopia av en av världens högsta träbyggnader, det multifunktionella Sara kulturhus i Skellefteå, ritat av White Arkitekter. Här erbjuds besökaren trehundrasextio graders upplevelse och tillgänglighet – utan minsta risk att ha omkull något utställningsföremål eller skymma sikten för andra.

Verklighetstrogna 3D-modeller, exklusiva intervjuer och en biograf vigd åt ett urval inspirerande berättelser. Följ muspekaren in i ett kluster av kreativa idéer med sikte på framtiden. Genom utställningen får besökaren ta del av processer och teknik som lägger grunden för hållbar produktion och konsumtion i det gröna samhällsskiftet.

Utställningen genomförs inom ramen för Swedish Design Movement, ett regeringsinitiativ som arbetar för att stärka Sveriges position på den internationella designkartan och öka synligheten för svenska hållbara företag.

– Design har en nyckelroll i omställningen mot ett hållbart samhälle och svenska formgivare och företag är drivande i den utvecklingen. Det blir spännande att visa upp svensk design på ett nytt sätt, och utställningen kommer att vara öppen i minst ett år framöver, säger Jenny Bergström, projektledare på Svenska Institutet, i en presskommentar.

18 företag inom design, mode och arkitektur medverkar i utställningen varav 7 stycen presenteras i biografen. Via gröna plustecken berättas det mer om varje projekt och företag, där man dessutom skrivit var sitt "sustainability statement".
Utställningen lanseras i samarbete med Dezeen och Fuorisalone och kommer att vara öppen ett år framåt och kopplas upp mot viktiga designarenor som Paris Design Week, London Design Festival, Singapore Design Fair, m fl:
SE LÄNK TILL UTSTÄLLNINGEN & BIOVISNINGEN TILL HÖGER.

Företagen som deltar i den virtuella utställningen:
A New Sweden, Atacac, Claesson Koivisto Rune Architects, David Design, Fogia, Form Us With Love, In Praise of Shadows, Kjellander Sjöberg, maxjenny!, Reform Design Lab, Swedish Stockings, Tarkett, Tham & Videgård, VERK, White Arkitekter, Wingårdhs, Wästberg och Zilenzio.