NYHET - KRIGET I UKRAINA

Itab avvecklar verksamheten i Ryssland

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept har beslutat att avveckla sin verksamhet i Ryssland på grund av invasionen i Ukraina. Bolaget har en produktionsanläggning och försäljningskontor i Ryssland med totalt cirka 125 medarbetare.

9 mars 2022
Itab avvecklar verksamheten i Ryssland
Foto: Itab

- Många inom ITAB har kollegor, familj eller vänner som berörs av den nuvarande situationen i Ukraina. ITAB tar avstånd från alla former av övergrepp och vi kan inte fortsätta vår verksamhet i Ryssland efter den ryska regimens invasion av Ukraina. Vi står bakom omvärldens sanktioner och riktar allt vårt fokus på att säkerställa välbefinnandet hos våra medarbetare då detta berör oss alla, säger Andréas Elgaard, vd & koncernchef, i en presskommentar.

ITABs beslut att avveckla verksamheten i Ryssland kommer inte att ha någon väsentlig påverkan på bolagets intäkter och resultat då den totala försäljningen i Ryssland uppgick till cirka 170 Mkr under 2021, vilket motsvarar cirka 2,5 procent av ITABs totala årsomsättning.