NYHET - KRIGET I UKRAINA

"Nytt och mörkt läge i den europeiska historien"

TMF:s vd David Johnsson om utvecklingen i Ukraina

25 februari 2022
Eskalerande elkris hos branschens företag
Foto: Juliana Fälldin

"Det är med stor sorg som vi följer den fortsatta utvecklingen i Ukraina. Ett brutalt angreppskrig i Europa är något som vi inte trodde att vi skulle behöva uppleva igen. Våra tankar går framförallt till det ukrainska folket. Det är ännu för tidigt att med säkerhet uttala sig om konsekvenserna, men att ett stort mänskligt lidande och stor ekonomisk skada kommer att orsakas är självklart. Oskyldiga människors liv kommer att ödas och den globala, europeiska och nationella ekonomin kommer att drabbas av detta nya och mörka läge i den europeiska historien. Vi följer utvecklingen noga framöver och analyserar löpande hur den kan komma att drabba TMF:s medlemsföretag. Vi står naturligtvis också till alla medlemsföretags fulla förfogande om ni söker information eller har frågor och funderingar."